Spår av det förflutna

Ja, bokstavligen ‘spår’. Det är ett stycke nästan men inte helt över-asfalterade spårvagnsspår på Heleneborgsgatan på Söder. Här rullade spårvagnarna fram till 1967. En hel del stockholmare saknar den tiden.

Bakom ryggen på fotografen finns Långholmsgatan. Där gick ringlinjen, 4:ans spårvagn. Den blev sedan buss 54 som övergick till att bli stambuss 4. Nu har det pratats om att göra om det till spårvagnslinje igen … Tja, en händelse som ser ut som en tanke, i alla fall för människor som tror att historien går i cirklar eller spiraler!

Ett spår svängde runt hörnet till höger, på Pålsundsgatan, och ett gick rakt fram till Varvsgatan.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Spår av det förflutna

  1. sl skriver:

    Spåren rakt fram till Långholmsgatan var servicespår utan linje, spåret runt hörnet på Pålsundsgatan var själva linjen, linje 3, den gick tillbaka till Varvsgatan via Högalidsgatan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s