Regnväder

Jag blandar bilder från nyaste kameran med äldre alster på den här bloggen. Här är från ”nyaste”-kategorin som jag tog på söndagskvällen. Tänkte det skulle bli en vanlig kvällspromenad, men i Liljeholmen började det stänka litegrann, och några minuter senare öppnade himlens alla slussar (minst). Dessutom blåste det så det var jobbigt att hålla paraplyet rätt.

Här är två grundbilder, och från dem har jag gjort delförstoringar grundade på originalen i RAW-format.

De flesta står invid husväggen och trycker och försöker få lite skydd för regnet som forsar ner. Men är det inte någon som har kul mitt ute i blötan därborta …

Jovisst är det så! Själv hade jag fullt sjå med att hålla kameran uppe och samtidigt se till att paraplyet inte blåste bort. Men alla har ju inte bekymmer av den sorten!

Det stänker och blänker av vatten runt den där grejen på kajen. När det blir mörkt skall det komma ljus ur den, för övrigt.

Skär man ut en bit av ovanstående bild syns plasket ännu tydligare …

… för att inte tala om när man gör ett väldigt begränsat utsnitt av originalbilden. Nu minns jag en gammal sextiotalslåt av Tages från Göteborg: Every raindrop means a lot.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s