Höst vid Husarviken

Husarviken har jag haft här på bloggen ett par gånger tidigare i år. Vad det gäller gasverkssidan så kanske snart det märkliga scenariot av igenväxande förfall vid viken är bortrensat till förmån för en bolåne-medelklass och dess perverterade krav på utsikt utan störade skräp i vägen. Så det här kan vara foto-dokumentation i sista stund. Sista hösten vid viken?

Detta bildspel kräver JavaScript.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Höst vid Husarviken

 1. brittakarolina skriver:

  Hej Björn !
  Min dator är full, så den orkar inte ta fram vissa bilder men jag siktade på de vissna löven som du hade framme i morse, dom såg jag och lyder rådet att inte halka, går inte ens ut.
  Sen är allt lite bråttom när man blir gammal och innan jag glömmer bokstäverna måste jag säja att: jag har stor glädje av dina bloggar, även om jag inte fattar så mycket av den mellersta, och kanske en smula beroende. Jag har till och med raggat upp ”Gula jordens barn” på antis och mitt arkoelogjag fick en rejäl AHA-upplevelse. Så är det och tag emot en komplimang utan att genast kasta den ifrån dej. Hälsningar Britta

  Gilla

 2. bloggarbjorn skriver:

  Allt beröm noteras naturligtvis tacksamt! Trevligt att jag kan inspirera till återupptäckt av Kina-Anderssons gamla bok också. Jag tror att han fortfarande är hågkommen därborta som pionjär inom geologi och arkeologi.

  Gilla

 3. storstadsnatur skriver:

  Bra uttryk: dagens perverterade behov av utsikt utan ”skräp” framför, där skräp är liktydigt med björk, pil, hägg och andra träd. En verkligt sorglig utveckling i Mammons tecken.

  Gilla

 4. bloggarbjorn skriver:

  Jag är fascinerad över hur speciellt björkar snabbt kan ta över längs järnvägar, i spårområden, omkring gamla industribyggnader och liknande. Det ger hopp om livet på något sätt! Men somliga tycker väl att det är skräp.

  Gilla

 5. Pingback: Mer höstfärger från Husarviken och norr därom « BJÖRNBILD

 6. Pingback: Sista skriket för staketet vid Husarviken « BJÖRNBILD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s