Vårfint

Nyputsade fåglar om våren är väl fina, som den här koltrasten jag mötte på Långholmen för några dagar sedan.

Nyputsade fåglar om våren är väl fina, som den här koltrasten jag mötte på Långholmen för några dagar sedan. Det glänser i fjädrarna!

DSC_3956

Denna kråka må vara sedd som grå och ruggig, men jag tycker den har elegansen hos en äldre herre (eller dam) av högre stånd som bestämt sig för att ta ett svalt fotbad och traskar omkring i strandvattnet – som i detta fall är en pöl på Gärdet.

Och den här kompositionen kallar jag: "Skrattmås ser med sedvanlig förvånad min på en strandskata vid Blockhusudden på Djurgården." Det var i går eftermiddag, och åtminstone strandskatan är nyanländ från utrikes ort.

Och den här kompositionen kallar jag: ”Skrattmås ser med sedvanlig förvånad min på en strandskata vid Blockhusudden på Djurgården.” Det var i går eftermiddag, och åtminstone strandskatan är nyanländ från utrikes ort. Båda är givetvis välputsade inför vårens bestyr.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s