”Min” scillabacke

Äntligen är det full rulle i ”min” (ja, egentligen är det väl kommunens) scillabacke! Det var segt innan snö- och istäcket försvann, men jag tycker att scillornas uppställning ändå ser ovanligt kraftfull ut i år. I förmiddags tog jag den här bilden med en mobiltelefon som tar på sin höjd enmegabitsbilder, och resultatet …

Bild004

Nja, här behövs nog kraftigare grejer för att ge rättvisa åt blomsterprakten av scilla och vårlök. Efter att ha stärkt mig med lunch återvände jag med stora kameran i högsta hugg, och då blev det så här:

DSC_4219a DSC_4221 DSC_4222 DSC_4225 DSC_4226 DSC_4227

Lite bättre blev det väl, även om man inte kan frånkänna den första bilden vissa fina akvarell-artade effekter!

För att visa att jag inte diskriminerar andra blomster så kommer här några andra vårtidiga gynnare som inte har samma grad av uppskattning men som kan vara fina ändå: löktrav och maskros.

DSC_4228 DSC_4229

 

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ”Min” scillabacke

 1. Gabrielle RW skriver:

  Tack för härliga scillabilder! Så nu är nog Söder ikapp ”Obsan” häruppe i norr. Jag får nog ta en sväng om Observatoriekullen igen och kolla om dom blivit många fler sen senast.
  Fint också med dom andra som trotsigt tränger sig fram där dom växer. Maskrosen – som en liten sol.

  Gilla

 2. bloggarbjorn skriver:

  ”Små solar i gräset” som Karl Anton sjöng om maskrosorna. Fast här var det ju inte ens något gräs för de ihärdiga små rackarna, bara lite grus mellan sten och betong.

  Skall bli intressant att se om stockrosorna kommer tillbaka på Heleneborgsgatan i år igen.

  Gilla

 3. Gabrielle RW skriver:

  Rapport från Observatoriekullen 8 maj: I stort sett färdigblommat, utblommat… Visst, där finns blå blommor här och var och i klungor också men nån blåskimrande sluttning…näää, inte nu längre, slut, över för den här gången. Ett litet sting av besvikelse… Men visst, jag vet att det kommer mer av allt det andra, magnolia och sånt. Men ändå, lite vemodigt känns det!

  Gilla

 4. bloggarbjorn skriver:

  Ja, hur var det nu … ”underbart är kort” :-( … men kan bevaras på kort! :-)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s