Skidåkare, barn och andra galningar …

… må uppskatta vinter med is och snö i mängder. Själv är jag rätt nöjd (eller riktigt nöjd, om man skall vara ärlig!) med det snöfria tillståndet som nu råder i Stockholm. Om tiodygnsprognosen stämmer kan vi hoppas på en grön och trevlig jul också. Tänk att stillsamt få sitta och tugga på den goda julsillen medan man kikar ut i mörkret mot gröna gräsmattor! – Men vi är inte där ännu. Här är några bilder från Stockholm, söndag förmiddag. Härligt snöfritt!

DSC_1236

Gick från Söder till Kungsholmen. Ingen rusningstrafik direkt. Om man detaljstuderar den här bilden kommer man att upptäcka en (1) fotgängare.

DSC_1239

Där sticker Högalidskyrkans dubbeltorn upp mot en fond av rosa moln, ovanför Långholmens vilda skogar. Inte den minsta isbit i vattnet. (Det var lite is i Pålsundskanalen för någon dag sedan, men den var så tunn att den knappt syntes.)

DSC_1240

En av de trevliga bryggorna vid Norr mälarstrands promenad. Isfritt som sagt, inte en chans för pimpelfiskarna att ta sig ut här och borra sina hål!

DSC_1241

En mojäng i vattnet vid Kungsholmsstrand. Om det nu skulle bli en massa snö som skottas runtom i stan och sedan vräks i vattnet här krävs det ju att vaken inte fryser igen. Jag antar att det här är en anordning för att hålla vattnet i rörelse.

DSC_1242

Men mojängen behövs inte. Snön håller sig borta. Tippstället ligger öde, bara en vagn med kontoret för verksamheten står där. De föregående vintrarna var det en enorm trafik av lastbilar här, och det såg förjäkligt ut i vattnet.

DSC_1243

Kilade genom Stadshusets gård. Det förefaller som om högsäsongen för turism inte är just nu.

DSC_1244

Lika isfritt på Riddarfjärden även i den här vinkeln. De senaste vintrarna har många havsörnar landat på isen. Rekordet för min del var förrförra vintern när jag räknade in fem havsörnar vid ett tillfälle, utspridda från Stadshuset och bort mot Rålambshovsparken.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skidåkare, barn och andra galningar …

  1. ladyfi skriver:

    Vilka fina bilder -den foton som visar stadshuset utan människor är underbar!

    Gilla

  2. bloggarbjorn skriver:

    Tack för det! Det gick faktiskt en eller två personer nedåt vattnet när jag tog bilden, men uppenbarligen var hen/de bakom pelarna när jag knäppte av.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s