Till minne av 2013

Det här är ett tidsinställt inlägg. Det skall upp den femtonde januari har jag tänkt mig, men bilderna har jag plockat ihop mer än tio dagar tidigare. Idén är helt enkelt att för varje månad 2013 presentera en bild som är tagen den femtonde, eller alldeles i närheten. Och det fungerade bra när jag gick igenom bildarkivet. Alla bilder utom en knäpptes den femtonde. Här kommer de, tagna antingen med ‘stora Nikon’ eller ‘lilla Canon’.

Januari, Liljeholmsbron. Skall bli intressant att se om det hinner bli någon snö till den femtonde januari i år!

Januari, Liljeholmsbron. Skall bli intressant att se om det hinner bli någon snö till den femtonde januari i år! SMHI kommer med hotelser åt det hållet …

Den nya 'marknadsplatsen' vid Hornstull var klar i februari. Jag såg en notering om att något reklamgeni ändrat skylten vid tunnelbanan till 'Nya Hornstull'. Jag gick dit och fotograferade. Några A-lagare som häckade innanför dörren kom ut och bråkade. Jag gjorde klart att jag gav phan i dem.

Februari. Den nya ‘marknadsplatsen’ vid Hornstull var klar då. Jag såg en notering om att något reklamgeni ändrat skylten vid tunnelbanan till ‘Nya Hornstull’. Jag gick dit och fotograferade. Några A-lagare som häckade innanför dörren kom ut och bråkade. Jag gjorde klart att jag gav phan i dem.

Mars. Ljus. Vårkänslor. Speglingar vid Slussen, flytande bruten is.

Mars. Ljus. Vårkänslor. Speglingar vid Slussen, flytande bruten is.

April, och isen hänger ännu kvar i mitten av månaden. Men titta i bildens nederkant - man kan se stenarna på botten.

April, och isen hänger ännu kvar i mitten av månaden. Men titta i bildens nederkant – man kan se stenarna på botten.

Maj. Ett projekt som jag inte vet om det fullbordas någon gång. Jag tänkte fotografera portaler i Stockholm, genomfarter i hus där bilar kan ta sig igenom. Här är det Breitenfeltsgatan på Östermalm. Där till höger vid säcken med byggavfall låg förr butiken Eskader. Dit kunde man gå och titta på roliga modeller i skyltfönstret. Numera har den flyttat längre uppåt Östermalm. Undrar hur det står till med modellbyggandet numera?

Maj. Ett projekt som jag inte vet om det fullbordas någon gång. Jag tänkte fotografera portaler i Stockholm, genomfarter i hus där bilar kan ta sig igenom. Här är det Gumshornsgatan på Östermalm. Där till höger vid säcken för byggavfall låg förr butiken Eskader. Dit kunde man gå och titta på roliga modeller av båtar och tåg i skyltfönstret. Numera har den flyttat längre uppåt Östermalm. Undrar hur det står till med modellbyggandet bland ungdomen numera?

Juni, bäverhyddan på Långholmen.

Juni, bäverhyddan på Långholmen. Det har varit frågetecken hur det är med bäverlivet där för närvarande, men i skrivande stund (femte januari) såg jag en bäver simma nedanför Karlshälls gård på andra sidan Långholmen.

Juli. En stor fisk, kanske någon sorts karp, i en damm på Strandkyrkogården.

Juli. En stor fisk, kanske någon sorts karp, i en damm på Strandkyrkogården. Det fanns en till som var lika biffig.

Augusti. Någon har rest en liten stenskulptur på en stubbe.

Augusti. Någon har rest en liten stenskulptur på en stubbe. En antydan om vägriktningen någonstans kanske?

September, Sergels torg, världens elände tränger på.

September, Sergels torg, världens elände tränger på. Samling till protestmöte. Kriget pågår fortfarande, men det fruktade storanfallet av USA uteblev i sista stund.

Oktober. En av Rosängens vackra stockrosor på Långholmen. Jag trodde den inte skulle klara sig så mycket längre, men den hängde med ett bra tag till in under hösten.

Oktober. En av Rosängens vackra stockrosor på Långholmen. Jag trodde den inte skulle klara sig så mycket längre, men den hängde med ett bra tag till in under hösten.

November. Byggplatsen vid Liljeholmskajen, sedd från Årstabron. Har tagit många bilder här sedan 2006.

November. Byggplatsen vid Liljeholmskajen, sedd från Årstabron. Har tagit många bilder här sedan 2006 när Vin & Sprits anläggning låg där det nu är bilar och byggbodar.

December, och solen gör en kort visit ovanför horisonten och färgar molnen rosa över Söder, Långholmen och Västerbron. - Och här var det slut!

December, och solen gör en kort visit ovanför horisonten och färgar molnen rosa över Söder, Långholmen och Västerbron. – Och här var det slut!

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Till minne av 2013

 1. Gabrielle skriver:

  Trevlig ide’ och fin bildkavalkad!

  Gilla

 2. bloggarbjorn skriver:

  Tack. Fast det var ju lite tråkigt att snön på första bilden skulle upprepas år, när det var så grönt och fint bara några dagar tidigare!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s