En sväng genom Norra Djurgårdsstaden

Jag gick längs gasverkssidan av Husarviken i morse. Eftersom en del av gångvägen invid vattnet var avstängd fick jag vika av ned i det som kallas Norra Djurgårdsstaden. En blandad upplevelse. Det kom ju kritik för ett tag sedan om att nya hus för bostadsrättsföreningar är skokartonger med kakel på insidan. Man kan undra hur det är här. Är det smäckbyggen som är mogna för upprustning om tjugo år eller så? Eller byggs det även ordentliga hyreshus här (där man kan fråga sig vem som har råd att bo)?

DSC_1447

Nej, det är inte en jättestor skorsten bakom huset. Det är en av gasklockorna. Den skall rivas och ersättas av ett av de jättehus som älskas av somliga, man kan läsa mer om det här.

DSC_1448

Ett bostadsområde i nybyggnadsstadiet, och dessutom när det är gråvinter, visar väl inte upp sina bästa sidor. Men jag antar att man kan göra en del jämförelser med andra nybyggda områden, som Södra Hammarbyhamnen och de nya kvarteren som har byggts/är under byggnad mellan Liljeholms- och Årstabroarna.

DSC_1449

Det här området verkar ha mer variation i färgsättning och hur husen ser ut konstruktionsmässigt. Alla hus ser inte likadana ut, med andra ord, och det gör ju miljön mer levande.

DSC_1450

Det ser ut som en bunkerliknande plåtfasad till vänster. Till höger förefaller man ha poppat upp det hela med ett originellt mönster à la spilld färg.

DSC_1451

Studenbostäder. Vilka studenter har råd att bo här då?

DSC_1452

Det här får mig att tänka på några av gatorna vid Liljeholmskajen. Är inte gatorna väldigt breda jämfört med vad man skulle kunna tänka sig i ett ‘tätt’ område där det handlar om mycket fotgängare och cyklister, inte så många bilar, men eventuellt spårvagn så småningom?

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En sväng genom Norra Djurgårdsstaden

  1. Anon skriver:

    De skapar byggnader med samma arkitekturmallar som på 40-talet och förväntar sig att vi ska betala miljontals kronor för det…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s