Vid Säbysjön, onsdag morgon

Jag var en stund vid Säbysjön i Jakobsberg i morse. Det blev en kortvarig tur, snålblåsten var påfrestande och inte mycket liv i naturen heller. Men det är väl så det är när det ännu är vinter,speciellt av den snöfattiga och blåsiga sorten.

DSC_1497

Någon sorts morgonstämning. Sjön ligger som ett vitt band i bakgrunden, frusen. Säbysjön är inte särskilt djup och fryser fort.

DSC_1498

Snöfattig vinter, som sagt. Under de här två stora granarna var det så gott som snöfritt.

DSC_1499

Vid fågelmatningen var det inte mycket liv. Jag såg några koltrastar, talgoxar och blåmesar, samt en välgödd ekorre som satt under den där röda lådan i mitten av bilden och plockade frön från marken.

DSC_1500

I bakgrunden raden av brunlila trädtoppar. Mest björk antar jag.

DSC_1501

Bortom träden ligger en av de stora sanka ängarna som om några månader kommer att dra till sig såväl fåglar som fågelskådare. De förra kommer att vara på vänsterkanten och de senare mer åt höger med tubkikare, termosar och annat som hör till.

Annonser

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s