Bostadsbesiktning och vårblommor

Kopia - DSC_1682

Hejsan, jag är trädkrypare och heter Certhia familiaris om man pratar vetenskapligt. Jag har en lustig historia om min namngivare, den kommer snart … men kolla hur fint konstruerad jag är, ser ju nästan ut som en barkflisa när jag sitter på stammen här. Bra kamouflage, eller hur? Och nu tänkte jag ordna bostad för våren. Först tittar jag på tomten runt huset så att det ser bra ut! Det får gärna vara en massa goda småkryp i barken, det kan vara bra när dunungarna kläcks och är vrålhungriga.

Kopia - DSC_1683

En del slarvar med det, men jag tycker det är viktigt att kolla att grunden är tät och fin och sitter som den skall. Vore ju tråkigt om golvet bara ramlade bort när man lagt sitt rede därinne!

Kopia - DSC_1684

Grunden OK, då kollar vi ingången. Verkar bra den också … den där historien? Jo, det var så att Karl Linné, även känd som Carolus Linnaeus, ville ha lite underhållning på vintern i Uppsala när han satt och jobbade. Då hade han syrsor som gillar värme och som fick bo i en ugn och föra lite ljud också. Det var innan Melodiradion det! Fast så småningom tröttnade Linné på syrsornas tjirpande, och då plockade han i stället in en äldre släkting till mig som fick äta upp dem! Kul va (fast inte för syrsorna!)? – Kolla i en bättre fågelbok, där ser man att jag och mina släktingar heter Certhia familiares familiares (L), och L:et står för ‘Linnaeus’! Vi fick vårt namn av den svenska vetenskapens gigant!

Kopia - DSC_1685

Ja, då är det väl bara att krypa in och kontrollera att det ser bra ut på insidan också … hej då, vi ses nog igen! Hoppas bara att det inte kommer någon bråkig talgoxe eller svartvit flugsnappare och försöker tränga sig in här!

Kopia - DSC_1687

Vårpremiärskådande av scillor för denne bloggare. Lustigt nog växer de i norrläge med permanent skugga på norra sidan av Långholmen nedanför en trappa upp till Karlshälls gård.

Kopia - DSC_1688

Som sällskap har de några mer härdiga vintergäckar.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bostadsbesiktning och vårblommor

  1. Pingback: Huvudlöst, och … | BJÖRNBILD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s