Fåglar i vila och flykt

DSC_1587

Här kommer en del fågelbilder från senaste månaden ungefär. Först blir det suddigt därför att jag ville att det skulle bli suddigt: som beräknat lyfte hela gänget av stadsduvor när jag kom nära, och det blev ett trevligt suddigt kaos. Detta i Skinnarbacken.

Kopia - DSC_1577

Även här oskarpt. En snygg rad av sångsvanar en disig förmiddag vid Säbysjön.

Kopia - DSC_1599

Sudd, som sagt. Jag hade tänkt plåta den där pilfinken (tror jag det var) när den satt stilla på den uppstickande saken i Rosendals trädgårdar. Men just när jag knäppte av så tog den till flykten. – ‘Plåta’ förresten, hur många vet idag vad bakgrunden till det ordet är? Vi får gå tillbaka till en tid när det bokstavligen var plåtar i kamerorna, plåtar behandlade med kemikalier som fick vidarebehandlas i mörkrum för att få fram bilden. Och vilken skärpa och kvalitet det kunde bli på bilden när den fanns på plåt!

Kopia - DSC_1602

Det var ‘mössan’ på den högra kråkan som fångade min uppmärksamhet på Djurgården. Jämför med den till vänster, där går det svarta längre ner i nacken.

Kopia - DSC_1696

En pilfink håller utsikt från muren omkring gamla fängelset på Långholmen.

Kopia - DSC_1699

‘Om du hör något som prasslar i löven …’ är det ofta en koltrast som rafsar runt för att hitta något ätbart bakom Mälarvarvet på Långholmen.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s