Detta är ingen rännstensblomma

Nej, ingen rännstensblomma. Den stod nämligen inklämd mellan gatstenarna och en stenmur, ett par meter från närmsta rännsten!

Nej, ingen rännstensblomma. Den stod nämligen inklämd mellan gatstenarna och en stenmur på Varvsgatan, ett par meter från närmsta rännsten!

Och eftersom ämnet 'scilla' har kommit upp igen, här är en ganska färsk bild av scillabacken i Högalidsparken.

Och eftersom ämnet ‘scilla’ har kommit upp igen, här är en ganska färsk bild av scillabacken i Högalidsparken.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Detta är ingen rännstensblomma

  1. Gabrielle skriver:

    Fint. Jag gick förbi Observatoriekullen i dag och där är fortfarande en hel del blått på sluttningarna, men inte mer än när jag förevigade dom för drygt en vecka sen. Och snart är det väl slut på alltihop. ”Säg mig den glädje som varar beständigt” Men om vi hade scillor i ”Obsan” och Högalid året om skulle vi inte vara lika förtjusta! Kanske uttrycket ”Underbart är kort” passar bättre egentligen.

    Gilla

  2. bloggarbjorn skriver:

    Nej, det är nog den korta och intensiva upplevelsen som gör den så efterlängtad. Tycker dock att scillorna sett ovanligt blå och kraftfulla ut i år. Kan det bero av att våren inte skenade iväg så fort med värmen under deras första blomningstid, utan att det fick komma lite i taget?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s