Utveckling

 

DSC_1805

Första bilden borde egentligen ha varit med en ganska stor, klibbig och brun tillplattad kula. För det är så hästkastanjens blomma startar. Trodde jag tagit en sådan bild, men hittar den inte, så då tog jag väl ingen då. Vi får börja i ett läge där knoppen redan slagit ut och ser ut som en fackla.

IMG_1866

Och lite mer utvecklad. Alla de här bilderna är av en och samma hästkastanjeblomma på Rosängen, Långholmen, Söder, Stockholm.

DSC_2165

Efter ett tag började så att säga ställningen för den framtida blomställningen att byggas upp.

DSC_2242

Länge hände ingenting. Efter en kort vinter och en tidig värmeperiod kom kylan tillbaka och hämmade väl utvecklingen för våra gröna vänner i växtvärlden. Men titta där … något vitt därnere!

DSC_2313

Och för ett par dagar sedan var hela ställningen utslagen! Ett av de finaste vårblomstren sitter på hästkastanjen, om jag för säga’t själv!

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s