Risksamhället

IMG_1942

För några dagar sedan gick jag förbi den här byggställningen på Hornsgatan. Plötsligt insåg jag att den såg lite udda ut – de där gula grejorna fastsatta med tejp … vad var det? Det måste vara skydd så att inte jäktade eller ovarsamma medborgare skall springa rakt in i nakna metallrör och göra sig illa? En bit bort finns en backe där barn åker utför när det är snö. I backen finns några träd, och på senare år har träden varit ‘vadderade’ för att barn inte skall åka in i dem och slå sig. Företeelsen verkar alltså ha spritt sig till vuxenvärlden. Annat var det förr, när vi barn fick slå oss bäst vi ville! Nu verkar barnen, och även (eller kanske än mer) de vuxna ha blivit överkänsliga för alla risker.

 

 

 

Annonser

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Risksamhället

  1. Gabrielle skriver:

    Hm ja, det var det där David Eberhard skrev en bok om för några år sen: ”I trygghetsnarkomanernas förlovade land”. Mycket säkerhetstänk och ofta överdrivet sånt är det ju numera. Jag är i alla fall tacksam för att dom inte satt upp staket längs alla kajer i stan…fast, sch sch, inte väcka den björn som sover.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s