Det lilla huset på Djurgården

En bild från april - träden var ännu kala. Varför gillar jag bilden? Kanske har att göra med det milda pastellartade ljuset. Vattnet är den bäck som leder från Laduviken mot våtmarken Lillsjön och vidare mot Husarviken. En grå fläck i vattnet är i själva verket en fiskande häger.

En bild från april – träden var ännu kala. Varför gillar jag bilden? Kanske har att göra med det milda pastellartade ljuset som stämmer så väl med den ljusa och löftesrika våren. Vattnet är den bäck som leder från Laduviken mot våtmarken Lillsjön och vidare mot Husarviken. En grå fläck i vattnet ser ut som en sten men är i själva verket en fiskande häger.

Annonser

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Det lilla huset på Djurgården

 1. Eaqhan skriver:

  Några veckor senare hade huset försvunnit i grönskan. Då hade man inte sett det. Och hägern hade jag inte sett om du inte hade påpekat det. Det är knappt man ser att det är en häger ens när man kikar på originalstorleken på bilden. Men vad gör det. Det är ju inte den som är huvudmotivet.

  Trevlig midsommar!
  /Skvitt

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Den här bilden tog jag med en fickkamera. Försökte få bra bilder på hägern också, men den var lite för långt borta för att ‘lillen’ skulle få in den med hygglig skärpa.

   Tack detsamma!

   Gilla

   • Eaqhan skriver:

    Man kan ju inte alltid konka på en större fotoutrustning, tyvärr :-(
    Det var bättre på kolonialtiden då man hade nästan fri tillgång till oavlönade svarta bärare. Fast det var väl inte ens då vanligt här uppe i höga nord. :-)

    Å andra sidan är det ju bara Sverige som en riktig midsommar har :-) och svenska krusbär :-)

    /Skvitt

    Gilla

 2. bloggarbjorn skriver:

  Det är nog vi sena tiders barn som förslappats. Tänk på fotografen med det märkliga namnet Borg Mersch (undrar om han kom från Halland, tror han var västkustfödd i alla fall) som blev fotograf i Kiruna i början av 1900-talet. Kånkade runt på 40 kilo utrustning i fjällen (kamera, plåtar, portabelt mörkrum, kemikalier …). Men så blev det bilder av varaktig kvalitet också!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s