Krasch ger ny upptäckt

DSC_2994

Ett skarpt ljud störde lördagsfriden mitt i julihettan. En snabb inspektion visade att det var den här tavlan som ramlat i golvet. Det tjocka snöre som förmodligen suttit baktill på ramen sedan trettitalet ville inte vara med längre. Själva målningen klarade sig utan skador. En bit av ramen uppe till vänster slogs bort, men jag har limmat fast biten igen, och ersatt det gamla snöret med en ståltråd.

DSC_2990

Men här har vi det intressanta: på baksidan finns det också en oljemålning. Förklaringen kan vara att målningarna är gjorda på ganska tunn papp, och för att det skall bli stabilare så har de två pappskivorna lagts ihop. Båda målningarna är gjorda av min morfar Algot Sandberg, frisörmästare, död 1938. Han målade bra.

Annonser

Om bloggarbjorn

Nya bilder på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101. Några enstaka teckningar och målningar har fått slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Krasch ger ny upptäckt

  1. Gabrielle skriver:

    Fint! Är det från din morfar du har ditt konstnärliga påbrå?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s