Aspekter på vatten

I måndags denna vecka: ett hörn av Lundsjön i Nacka, inte långt från Erstavik och Saltsjöbaden.

I måndags denna vecka: ett hörn av Lundsjön i Nacka, inte långt från Erstavik och Saltsjöbaden. På andra sidan gångbron finns en flytande ö som funnits i sjön sedan 1800-talet.

DSC_3020 DSC_3021

Och från onsdagen. Kvarnruinen i Årstabäcken i Årsta skog. En gång forsade det så mycket vatten här, åtminstone på vårarna, att man kunde driva en vattenkvarn.

Och från onsdagen. Kvarnruinen i Årstabäcken i Årsta skog. En gång forsade det så mycket vatten här, åtminstone på vårarna, att man kunde driva en vattenkvarn.

Men för tillfället ser 'bäcken' ut som en lerig landsväg! Torkan har gjort sitt, och Årstabäcken har ingen naturlig källa längre. Kommer det regn blir det väl lite fart igen.

Men för tillfället ser ‘bäcken’ ut som en lerig landsväg! Torkan har gjort sitt, och Årstabäcken har ingen naturlig källa längre. Kommer det regn blir det väl lite fart igen.

Annonser

Om bloggarbjorn

Nya bilder på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101. Några enstaka teckningar och målningar har fått slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Aspekter på vatten

 1. Gabrielle skriver:

  Vackra och suggestiva bilder. Och en flytande ö – det låter poetiskt. Blir sugen på att ta mig till Lundsjön nån gång och titta.

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Jaha, det kan rekommenderas. Saltsjöbanan, med byte i Igelboda och avstigning i Erstavik, kan vara en lämplig färdväg nu under sommaren. Undrar om ön håller på att växa fast igen, den har legat på samma ställe rätt länge nu.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s