Jag brukar inte framföra politiska predikningar i den här bloggen …

DSC_3194

… utan håller dem på annat håll. Men synpunkter kan jag ha i alla fall. Här har en valaffisch fått sig ett bad vid Reimersholme. ”Dags för omtanke” säger socialdemokraterna. Frågan är vad de S-märkta mest ägnar sin omtanke om! Inte verkar det vara de egna kärnväljarna, partiets oundgängliga bas, som man mest verkar tycka är ett irritationsmoment.

DSC_3195

Här flyter centern bland näckrosorna. Jag förstår inte varför fler företag automatiskt skall betyda fler jobb. Dessutom kan det betyda en jäkla massa resursslöseri när stordriftsfördelar försvinner. Inte blir det fler jobb för att tidigare anställda prackas på F-skattesedel för att eventuellt kunna göra det man gjorde förut heller. Bondeförbundet/centerpartiet var ett småfolksparti, tidvis ganska stort, som också gjort sig av med större delen av väljarbasen. Sådant straffar sig.

DSC_3196

Politikens clowner? Eftersom de som eventuellts valts genom att kryssas in ändå inte får rösta efter övertygelse om partiledningen har andra prioriteringar är det svårt att förstå vad personval är bra för. För personlig karriär kanske? – Även detta parti verkar ha svårt att ta hand om sin väljarbas.

DSC_3198

En moderat bör väl inte vara ledsen att förknippas med pengar? I den gamla högern fanns det andra värden också, en del av dem hängde väl med när partiet bytte namn, men när ‘nya’ moderaterna blev ‘nya’ och nyliberala arbetarpartiet rök de gamla traditionella värdena all världens väg.

IMG_2123

(Kan beskrivas med samma text som ovan.)

Annonser

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s