Hur vet man att det är midnattssol?

Svar: man ser solen vid midnatt! Den här bilden är tagen 14 juli 2006, klockan 00.01. Solen tittar fram bakom ett fjäll på nordsidan av Torne träsk. Ett moln dämpar ljuset från solen litegrann, och därmed går det att fotografera rakt mot solen.

Svar: man ser solen vid midnatt! Det räcker inte med att natthimlen är ljus, solen måste vara över horisonten.  Den här bilden är tagen 14 juni 2006, klockan 00.01. Solen tittar fram bakom ett fjäll på nordsidan av Torne träsk. Ett moln dämpar ljuset litegrann, och därmed går det att fotografera rakt mot solen. Å ena sidan: inget märkvärdigt. Å andra sidan: en nästan magisk stämning.

Annonser

Om bloggarbjorn

Nya bilder på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101. Några enstaka teckningar och målningar har fått slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s