Test med nytt objektiv, del två

DSC_4305

När jag fångat högvaktskillen med nya telet igår gick jag till matningsflotten vid Kungsträdgården för att se om mandarinanden möjligen var där. Det var den inte. Däremot bland annat den här vita ankan som verkade ha blicken vänd mot skyn.

DSC_4307

Här är en annan märklig fågel på samma ställe. Ser ut som en hybrid av gräsand och något annat.

DSC_4310

Är inte säker, men det kan vara en hona. Herrsällskap hade den i alla fall.

DSC_4330

Sedan gick jag till Riddarholmskyrkan för att se om tornfalken var hemma. Det var den inte, men kanske man kan se den i det här hålet högt uppe på tornet någon annan gång.

DSC_4331

Men visst finns det fåglar på Riddarholmskyrkan i alla fall, som den här trion. Visserligen ser den stora ut som en svan, men jag undrar om det inte är något annat. Kanske en anspelning på historien om att pelikanen ger de unga sitt eget blod, ett uppslag som Strindberg använde i sitt skådespel ‘Pelikanen’.

 

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s