Lejonkavalkad

DSC_4284

Ett slitet lejon utanför Karlshälls gård på Långholmen. Först tänkte jag bara publicera den här bilden, men sedan kom jag på att jag har ju fler lejonbilder i mitt arkiv! Så här följer en kavalkad av lejon som man inte behöver vara rädd för:

DSC_4695

Detta tillsynes godmodigt leende lejon finns på ett ställe som jag till min förvåning upptäckte numera heter ‘Tage Erlanders plats’. En obegriplig namnsättning av något som jag trodde antingen var Mynttorget eller Myntgatan. Men lejonet ser ju trevligt ut. Är inte leendet lite Erlander-artat förresten?

DSC_4765

Den här sömniga lejoninnan hittar man på kajen vid Sjövikstorget i Liljeholmen. Skulle väl passa ihop med lejonet på Tage Erlanders plats och utgöra ett vackert par?

Här är en gammal bild när det var ombyggnader på Norrbro och Gustav Adolfs torg, och en dyster lejoninna har fått ett rött band om halsen. Bandet verkar hålla upp en slang.

Här är en gammal bild när det var ombyggnader på Norrbro och Gustav Adolfs torg, och en dyster lejoninna har fått ett rött band om halsen. Bandet verkar hålla upp slangar.

DSC_4696

Ett mer skrämmande (samt möjligen lite väl fetlagt) lejon utanför kgl. Slottet.

IMG_9773

Här är ett kinesiskt lejon som är av den mjuka tygmodellen. Dessutom innehåller det två grabbar. Bilden togs 2008 när kineser i Stockholm demonstrerade mot att en del ville bojkotta olympiaden i Beijing.

 

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s