Stadsbäver i sikte

DSC_5153

På onsdagkvällen stötte jag på en av dessa nya invandrare som ses i vår kungliga huvudkommun. En välgödd bäver tuggade intensivt på kvistar vid Söder mälarstrand, och detta utan att bli störd av att människor gick förbi på bara några meters avstånd!

DSC_5160

Det kanske är den bäver som bor några hundra meter bort, på Långholmen.

DSC_5164

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stadsbäver i sikte

 1. Gabrielle skriver:

  Åh, tack! Mycket fina bilder – både på bävern och på vattnet! Och det ser ut som om du kom nära. Där den verkar bo på Långholmen har jag gått förbi många gånger men förstås aldrig sett den.

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Hade tur, hade kameran med teleobjektivet med mig, med baktanken att ”man vet ju aldrig vad man ser på kvällspromenaden”. Den här bävern var helt orädd, brydde sig inte om att jag och andra stod några meter bort och glodde.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s