Dålig bild – men pedagogisk i alla fall

DSC_5483

Det här är väl inte mycket till fågelbild. En fågel tittar ut från vänstra sidan, och så är en liten en i mitten, med ryggen vänd mot kameran. Bättre bilder har man ju sett än denna från åttonde maj. Men låt oss gå vidare ändå! Även en dålig bild kan innehålla användbar information!

DSC_5483x

Här är en delförstoring som kan ge viktig information. Fågeln till vänster är en björktrast. Den ser sur ut, som björktrastarna brukar göra. Man kan notera att fågeln till höger är betydligt mindre än björktrasten. Går det att lista ut vad det är för en, trots att den tittar bort?

DSC_5483xx

Det som jag fastnade för var ryggfärgen, samt att nacken är väldigt ljus. Kunde det vara en …? Jag konsulterade en fågelbok, och det här utseendet stämmer väl på stenknäcken. Det var en stenknäck, men den gåtan knäckte jag själv först när jag kom hem och tittade närmare på bilden i datorn.

 

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s