Pedagogiskt: två gäss

DSC_4962

Det här fotot tog jag vid Fysingen i början av april. Där låg en del fåglar på vattnet, men eftersom jag inte hade tubkikaren med mig var det svårt att bestämma exakt vad det var för arter. Men här är en bild med två gäss i centrum, att det var gäss var ganska lätt att se. Det fanns mindre simfåglar i närheten, så det gick inte att ta miste på att det här var större.

DSC_4962 (2)

Nu blåser vi upp bilden för att se lite bättre. Suddigt, men en tydlig detalj framgår. Gåsen till höger ligger väldigt högt med bakdelen medan den till vänster är mer flat i bakänden. Så min gissning är att den högra är en sädgås, och den till vänster förmodligen en vanlig grågås.

 

Annonser

Om bloggarbjorn

Nya bilder på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101. Några enstaka teckningar och målningar har fått slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s