Arkivbilder: Tema ”Sträng”

2015-06-01_493

Tema ”Sträng” var det ja. Först en bild från senare delen av 1970-talet. Någon gillar inte vad man gjort med Norrmalm i Stockholm och har klottrat ”Gunnar Strängs gata” på en betongvägg. (Det var väl på den tiden arkitekterna gillade ”den råa betongen” som konstnärligt uttryck.) Jag är inte säker, men det här kan vara en del av det ökända parkeringshuset Elefanten vid Herkulesgatan. – Betong? Ja, ‘betongsosse’ var ett känt skällsord från den tiden tror jag.

IMG_3130

Den här bilden har bara legat i arkivet sedan 18 juni i år, men det slog mig att den kan kopplas till den första. ‘Sträng’ och ‘dräng’ ja, minns vi inte den brutalt uppriktiga ramsan ”Gunnar Sträng, kapitalets dräng!” från 1970-talet? Och när mellanölet släpptes fritt och rann ner i ungdomliga strupar reviderades den till ”Gunnar Sträng, ölkapitalets dräng!”

Annonser

Om bloggarbjorn

Nya bilder på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101. Några enstaka teckningar och målningar har fått slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s