Man kan inte lyckas jämt!

På varje lyckat naturfoto går det tusentals som inte blev så lyckade av en eller annan anledning …

DSC_5390

Som den där räven som springer undan, ner i ett dike, mitt på bilden. Om jag inte hade haft autofokus påkopplat hade det i stället blivit en bild av en fin röd räv på en solbelyst äng. Men nu kunde autofokus inte bestämma sig för var skärpan skulle ligga förrän räven nästan försvunnit, och då blev det så här!

DSC_6041 (2)

Vad skall det här föreställa då?

DSC_6041

Så här ser hela bilden ut. Det där småkrafset längst till höger är yttersta fjädrarna på en fågel – tror det var en rödhake – som satt mitt i den tänkta bilden men behagade flyga iväg bråkdelen av en sekund innan jag tryckte av.

DSC_6455

Och här kliver ett rådjur in i en häck på Reimersholme. Det hade just börjat regna, jag hade satt fast linsskyddet på objektivet, och innan jag hann få av det igen hann rådjuret lugnt kliva in i häcken.

Som gamle slalomässet Stenmark sa en gång när han inte vann: ”Man kan inte vinna jämt!”

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s