Arkivbilder: Valdag

2015-06-08_125

Jag är osäker på bildens datering, men det kan vara valdagen 19 september 1976. Platsen är dock helt säker: när jag gick i den här skolan 1965-1968 hette den Stockholms stads handelsgymnasium och fanns vid Hornsgatan. Huset finns fortfarande kvar där som skola, men med andra namn och inriktningar. I centrum av bilden nedanför trappan, samt till vänster, kan man se tidstypiska så kallade tanter som just har röstat. En ärtig yngre böna börjar just gå nedför trappan.

2015-06-08_126

Här har den ärtiga bönan hunnit gå nedför trappan, och det gäller också killen i den randiga tröjan. Nyss stod han däruppe och pratade med en valsedelsutdelare.

Annonser

Om bloggarbjorn

Nya bilder på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101. Några enstaka teckningar och målningar har fått slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s