Arkivbilder: Högalidsskolan, protest, val

2015-06-01_7

Någon gång mot slutet av 1970-talet, det var nog en lördags- eller söndagsmorgon, gick jag upp på gården till Högalidsskolan och tog ett par bilder. En ganska skrämmande inrättning tyckte jag redan när jag var elev där. Men är det något som hänger på väggen rakt fram?

2015-06-01_9

Jaha, det var det protesterande sjuttiotalet, och några ville ha något så äckligt som filmjölk, enligt banderollen.

IMG_4009

Här är vi inne i detta årtusende, digitalkamerans era, och därmed inga problem med att datera bilden exakt. Valdagen 17 september 2006. Valsedelsutdelare på Högalidsskolans gård. Miljöpartiet, socialdemokraterna och vänsterpartiet, om jag ser rätt.

IMG_4008

Valkrets Högalid 5, det var tydligen där jag skulle rösta. Normalt användes rummet för musik, om man skall döma av bongotrummorna därborta.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s