Arkivbilder: En gata som försvann

2015-06-08_435

Är inte säker, men jag antar att det här är samma gata som på nästa foto. Notera den dystra vinterstämningen och den tidstypiska lastbilen. Vi är i Norra Hammarbyhamnen innan området gjordes om fullständigt.

2015-06-08_436

Som tur var råkade en gatskylt komma med här. Barnängsgatan. Den finns inte längre. Ett annat bra landmärke är skylten på gamla lampfabriken LUMA. I övrigt bestod det här området norr om kanalen mest av skjul av olika sorter, och jag tycker det ser ut som stolpar på öppna järnvägsvagnar som sticker upp nedanför backen.

DSC_6411

Det gick inte att hitta positionen där jag tog föregående bild. Där är det hus nu. Men jag hittade en plats som någorlunda stämmer med var jag stod på sjuttiotalet. LUMA-fabriken är sig lik, annars har det mesta ändrats här. Här följer en karta från 1934, kopierad från Stadshuskällan, där markering där jag tror att jag stod på sjuttiotalet, och i vilken riktning bilden mot lampfabriken LUMA togs:

karta barnängsgatan

Annonser

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s