Arkivbilder: Hammarby sjö försvann bakom hus

2015-06-02_9

Då är vi tillbaka i sjuttiotalet igen. Jag står på på södra sidan av Fåfängans mäktiga klippa och blickar ut över Hammarby sjö. Alldeles nedanför är ett område där det verkar pågå förberedelser för att bygga något. I bakgrunden är skog. Hamnskjul, kranar, båtar. På andra sidan vattnet finns industrierna i Södra Hammarbyhamnen. Till vänster ser det ut som man redan då hade huggit bort skog för att åka skidor nerför Hammarbybacken. Nedanför backen skymtar skjulen i det lite skumma industriområdet Lugnet. Till höger i förgrunden ett gammalt hus. Gissar att jag tog den här bilden med vidvinkelobjektiv.

 

DSC_6403

Och här är läget i juli 2015. Det gamla huset till höger ser vi ännu, liksom en hög skorsten i bakgrunden. Vid skorstenen finns Hammarbybacken, en av dessa högar som innehåller resterna av Stockholms rivna innerstad. Den är högre än på första bilden. En skog av hus (närmast kontor, längre bort bostadshus) har växt upp sedan sjuttiotalet. Och av Hammarby sjö ser man inget!

Annonser

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s