Arkivbilder: ”Pingelkillarna”

2015-05-31_0

En solig sommardag i Stockholms centrum, senare delen av sjuttiotalet. Märkliga ljud hörs. Någon kallade dem för ”pingelkillarna” eftersom Hare Krishnafolket bland annat pinglade med små klockor.

2015-05-31_1

Även trummande ingick i repertoaren.

2015-05-31_2

Groovy!

2015-06-02_37

Annonser

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Arkivbilder: ”Pingelkillarna”

 1. agnetapensionar skriver:

  Jag såh de där pingelkillarna på Stora Nygatan i somras! I samband med vår återträff, Björn, så de existerar tydligen fortfarande. Det är irrläror det de lockar med, anser jag i alla fall!
  Trevlig nytt upplägg på din blogg och lätt att hitta kommentars”knappen”!

  Gilla

 2. bloggarbjorn skriver:

  Jaha, de var ”mitt i smeten” och pinglade. Nedåt City och Gamla stan går jag väldigt ogärna numera när det är värsta kommers- och turisttiden. Undrar vad som driver Krishnafolket att hålla på? Fick en rapport från Helsingfors. Där drar Krishna till sig nya medlemmar, bland arbetslösa ungdomar och missbrukare bland annat. Men själva läran? Tja, jag var aldrig särskilt intresserad av ”österländsk visdom” ens på den tiden när Beatles höll igång med Maharishi, och inte har jag blivit mer intresserad sedan dess heller.

  Bra att nya utformningen av bloggen känns tillfredsställande. Föregående berodde nog på att misstag, att jag råkade trycka på fel knapp vid något tillfälle, och så blev det en variant som visserligen såg rätt snygg ut men som inte var helt läsarvänlig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s