Näbbar

Efter att ha sett larmrapporter hos bloggranne Kerstin, samt tagit en titt i Artportalen, kändes det som läge att knalla ner till matningsflotten vid Kungsträdgården i kgl. hufvudkommunen och kolla … ja, kolla läget! Så här såg det ut söndag morgon:

DSC_7507

Se här: sångsvanen har en imponerande kraftfull näbb, och ett bestämt utseende. Jag vet inte om den rödaktiga färgen på halsen har någon särskilt betydelse. Opposition mot någon ‘vithetsnorm’ kanske?

DSC_7509

Den här bilden är pedagogisk: i mitten ser vi hur olika varianter på sångsvansnäbbar ser ut. Ungsvanarnas näbbar är ännu inte gula. I förgrunden och bakgrunden kan vi jämföra med knölsvanens näbb.

DSC_7512

Här är en liten trevlig näbb: även i år finns en mandarinand på Stockholms ström. Fin liten färgklick i det vintergrå!

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s