Samling vid maten!

IMG_3680

Vad är det för konstigt med den här bilden? – Ett matbord för fåglar, ja, men titta på den där mörka linjen som går från matbordet och upp till trädroten där ett hål skymtar. När den här bilden togs hade en flitig råtta hunnit springa många gånger upp och ner där, så många gånger att det blev en tydlig stig. Raka spåret ner till käket och hem till boet igen! Måste ha varit rena paradiset för rådisen!

DSC_7647

Jag fick inga bra bilder på råttan vid matbordet trots att jag såg den ibland. Men här är ett annat ställe några meter bort där fågelmat kastats på marken – eller om vi skall säga ”fågel- och råttmat”? För det vimlar ju av råttor i det här området. Tycker det är onödigt att lägga ut mat åt dem, de klarar sig nog bra ändå.

DSC_7648

Nåja, olika arter kan samsas vid ”matbordet”. Råttan, ett antal gråsparvar, samt en som ser ut som en pilfink smörjer kråset.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s