Arkivbilder: Reimersholme då och nu

2015-06-08_66

Jaha, då är vi tillbaka i sent 1970-tal. Jag står på Bergsunds strand och tar en bild mot Reimersholme. Långt bort i bakgrunden skymtar hus i Gröndal. Vid kajen ligger en båt, kanske en tanker, som heter ‘Pärlan’.

IMG_0018

Och så här ser det ut 16 februari. Allt är så förändrat att jag inte är säker på att jag träffat rätt. Borta är Vin & Sprits industrianläggning. I stället har en matta av bostadshus brett ut sig på Reimersholmes klippor.

Annonser

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Arkivbilder: Reimersholme då och nu

 1. Anita Eurén skriver:

  Ja visst har det förändrat sig. Vi som var vana vid att nästan ha ön för oss själva var ju lite oroliga över nybygget. Nu har det gått över 35 år och allt blev bara till det bättre. Mer liv och rörelse och ett socialt liv framförallt för oss pensionärer. Roligt att du har lite gamla bilder att njuta av.

  Gilla

 2. bloggarbjorn skriver:

  Tror inte jag har så många bilder av Reimersholme kvar från min svartvita epok. Någon enstaka kanske.
  SKönt att det känns bättre även med nybyggnaderna. Men vad är ‘holmen’ egentligen? Kan man inte säga att Reimersholme i stort sett är en stor jäkla uppförsbacke?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s