Fina mönster

Här är tre bilder tagna med ungefär ett års mellanrum: 15/2 2015, 1/2 och 20/2 2016. De innehåller ett intressant fenomen som kan ses under den kalla årstiden, om man tittar ned mot flata ytor. Snöfritt måste det vara naturligtvis, men så här kan det bli:

DSC_4137Lite fukt har lagt sig på plattan och frusit till. Och så bildas fina mönster som ser ut som växtrankor eller fjädrar! Ett konstverk som naturen själv har snickrat till. På övre bilden har mönstret fått vara ifred, här har det inte gått så många människor. På nedre bilden har det trampat omkring en massa folk.

fjädermönster på gatsten hornstull

Fjädermönster på gatsten vid Hornstull

IMG_20160201_104048

Annonser

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s