Om vikten av att alltid ha en kamera till hands

Här är fyra inte överdrivet proffsiga bilder av en duvhök (tror jag att det är) som jag råkade på tidigare under mars månad. Just den dagen var jag på hemväg efter ett ärende, och hade inte stora systemkameran med mig. Men helt värnlös mot omvärldens bildflöde var jag inte: min lilla Canon ixus hängde i en rem runt handleden. Och tur var det, för plötsligt hörde jag kråkor och skator bråka. Det kan bero av flera saker, som att de är arga på en katt, en ekorre … eller kanske en rovfågel. Och så kom något rovfågelsliknande flygande och landade i ett träd! Jag närmade mig, och fick en efter en stund en rätt bra position. Bilderna nedan ser lite gryniga ut. Det beror av att jag använde maximal zoom. Tror att höken hade knipit en koltrast som den satt däruppe i trädet och kalasade på. De andra fåglarna väsnades ett tag men vågade sig inte i närheten av höken, och det tyder också på duvhök.

Lärdom av detta: släpa med dig systemkameran så mycket det går, men har du inte den med så se till att du åtminstone har en fickkamera av hygglig kvalitet! Man vet aldrig vad som uppenbarar sig!

münchensbacken fåglar duvhök

münchensbacken fåglar duvhök

münchensbacken fåglar duvhök

münchensbacken fåglar duvhök

Annonser

Om bloggarbjorn

Nya bilder på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101. Några enstaka teckningar och målningar har fått slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s