Arkivbilder: Utsikt mot Marievik

Först en vinterdag under senare delen av 1970-talet. Till höger syns Liljeholmsbron och de höga husen vid Nybodabacken. Nedanför cykeln och staketet till vänster har vi den stora gräsmattan i Tanto, och i bakgrunden den isbelagda Årstaviken samt ett antal låga hus. Ser ut som verkstadsbyggnader eller magasin. Längst bort en hög bergvägg med skog på toppen.

2015-05-31_70_01Och så gjorde jag ett försöka att återskapa bilden förra sommaren. Det var inte så enkelt, även om man bortser från att det är en massa träd i vägen numera. Platsen där jag stod på sjuttiotalet är nu bebyggd med nya hus. Och i bakgrunden sticker också höga hus upp även till vänster. Det är Marievikskvarteret. Det finns folk som vill riva det och bygga ännu högre hus där.

IMG_20150820_164537Till slut en bild från denna vinter, tagen från Liljeholmsbron. Bergväggen i bakgrunden håller på att försvinna bakom nya huskroppar.

IMG_0194

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Arkivbilder: Utsikt mot Marievik

  1. kao skriver:

    Kul att se skillnaden.
    Bygger man bara billigt och snyggt, så det passar in i övrig bebyggelse och befintlig natur så är det helt ok. Men man borde också förtäta flera av Stockholms närförorter där det finns mycket skog. Det räcker till naturområden också, så länge man bygger och planerar varsamt. Varför inte även bebygga yttre delarna av det jättestora Gärdet i Stockholm? Det är ändå bara överklassen som rider där och rastar sina hundar.
    Kao

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s