Bra fråga

IMG_0481Denna teckning sitter i ett fönster på Borgargatan i Stockholm. Det är en ruta från serien Klas Katt, tecknad av Gunnar Lundkvist. Wikipedia har följande om Lundkvist:

2004 tilldelades han priset Urhunden i kategorin ”bästa originalsvenska seriealbum 2003” för seriealbumet Klas Katt går till sjöss. Juryns motivering löd:

Gunnar Lundkvists »Klas Katt« har under många år varit en unik serie av hög internationell klass. Serien närmar sig poesin i sin minimalistiska skildring av ett kompakt existentiellt mörker, men ger ändå plats för en svart och mänsklig humor. I det senaste albumet fördjupar och förnyar Lundkvist sitt uttryck ytterligare, inte minst genom att införa en strimma av hopp om försoning.

Hur som helst, frågan som ställs i teckningen passar väl bra här i det gentrifierade Söder? Samt i världen i övrigt. Och så är det nationaldag idag. Sverige, Sverige, solidaritet!

Annonser

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s