Gamla teckningar: Här var det musik!

skanna0006

Då är vi tillbaka i femtiotalets musikliv. Här har vi en uppenbarligen vänsterhänt gitarrist, samt en möjligen vänsterhänt basist. (Eller ”ståfela” som man ofta sa på den tiden om kontrabasen.) En trumpetare går loss, en trummis med grymt utseende, en pianist … samt näst vänstraste mannen. Där har vi en tidsmarkör, för han spelar på tvättbräde. Det tyder på att det här gänget spelar skiffel. Där hade man tvättbräda som rytminstrument. En nyenkel musikstil som var populär en kort tid mot slutet av femtiotalet. Publiken verkar entusiastisk.

skanna0007

Farbrorn med skägg, paraply och blomma i knapphålet verkar inte vara så tänd på Elvis. Tycker att han ser ut som en dalmas, dock utan knätofsar. Till höger verkar ett fruntimmer med bestämd min jaga bort en huvudlös karl. – Jag minns faktiskt när första rockplattan kom till Sverige, då var det ännu 78-varvs stenkaka som gällde!

Annonser

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Gamla teckningar: Här var det musik!

 1. kao skriver:

  Jag minns när Beatles var här för andra gången. Då såg jag dem på Isstadion i Sthlm. Min frireligiösa pappa kallade deras musik för djävulsmusik. Surgubben skulle kunna varit han :D. Första gången Beatles var här var de förband åt Lill-Babs (!!!???)

  // Kao

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Man kanske åtminstone kan säga att de tidiga Beatles lät fördj-t. Vill minnas att gamle sångaren Svante Thuresson, som hörde dem vid något av de första besöken i Sverige, tyckte det. Och vid den tiden var deras text & musik inte av samma klass som senare. Lill-Babs lät säkert bra!

   Liked by 1 person

   • kao skriver:

    Kan nog tänkas, för inte var de bra men de gjorde ändå en musikrevolution.
    Jag var mer ett stones-fan på den tiden.
    :D
    // Kao

    Gilla

 2. bloggarbjorn skriver:

  Ja, Stones var väl lite ”tyngre” på något sätt. Men de fick aldrig vara förband till Lill-Babs!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s