Gamla teckningar: Döden i grytan

skanna0012

Är det kocken till vänster, mannen som visar simultanförmåga genom att både vifta med ett spjut och strö salt över mannen i grytan på en gång? Till höger en person som nästan ser ut att ha balettkläder och som av någon anledning skjuter pilar på den fina totempålen. Fråga mig inte varför.

Annonser

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gamla teckningar: Döden i grytan

 1. Gabrielle skriver:

  Fin teckning. Det är schvung över den. Gillar särskilt totempålen och så den där pilbågsskjutande personen som står så frejdigt i nåt sorts utfallssteg. Det ser nästan ut som om han (?) drar ett svärd också. Tala om simultanförmåga!

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Det hade jag inte tänkt på, men det är ju fantastiskt: han lyckas skjuta pilar och vifta med svärd samtidigt! Undrar om inspirationen bakom den här teckning är någon bok om ”Upptäcksresande Karlsson” som kom på femtiotalet (och som numera är klassade som mer eller mindre rasistiska)?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s