Abisko: Motiv och avbildning

Under ganska många år tillbringade jag en eller ett par semesterveckor i Abisko vid Torne träsk. Där kunde man titta på flora och fauna, utöva bildkonster, eller bara gå runt och mysa i den sköna fjälluften. Jag tänkte lägga upp en hel hög med bilder från denna plats därovan polcirkeln. Här är ett foto som faktiskt är daterat, som också innehåller ett exempel på bildkonst, och den bildkonsten har jag skannat in. Det är en teckning med pastellkrita, ifall någon funderar. Bilden är tagen nära Abiskojokkens utlopp i Torne träsk.

2015-06-15_6

Förgrunden på det här fotot är ganska suddig, men hur teckningen med pastellkritor verkligen ser ut ser du här nedan.

scan0027

Det här var alltså i början av juni, och björkskogen hade ännu inte hunnit bli grön. Bara någon vecka senare var den förmodligen utslagen. Det kan gå fort när sommaren bryter ut i fjällen!

Annonser

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s