Portaler: Helgagatan med och utan klotter

arkitektur klotter portal helgagatan

Här har vi två bilder som tagits med några års mellanrum. Det är en portal på Söder i Stockholm, där man från Hallandsgatan kan komma in på Helgagatan. Klotterbilden är från 2010.

dsc_1878

2014 gick jag förbi där igen och tog en ny bild. Klottret är borta, även om det verkar som det är spår av det på väggarna.

Annonser

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Portaler: Helgagatan med och utan klotter

 1. Eaqhan skriver:

  Djävligt tråkigt med klotter. Det är ju inte ens grafitti! Och inte ens det hör hemma på såna här platser.

  Jag undrar om polisen har lagt ned den arbetsmetod de hade för ganska många år sedan med att dokumentera och katalogisera klottret. Med bland annat tags kunde de identifiera många av ”konstnärerna” och när de sedan grep en person fanns det register över alla dennes övriga ”alster” och sen var det bara att betala. Det kunde bli dryga belopp. Alternativt fick de sanera själva och stå och skämmas inför alla förbipasserande.

  /Skvitt

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Ja, det är förfulning och förslumning rakt av. Vet inte om någon myndighet längre bryr sig (vilket i sig är en indikation på förfall). Att klottrare skulle få sanera själva är en bra tanke, fast då kanske saneringsfirmorna klagar på illojal konkurrens!

   Gilla

   • Eaqhan skriver:

    Låt dem klaga!

    Rätta mig om jag har fel, men jag tror mig minnas ett saneringsföretag som klottrade själv bara för att få mera att göra. Det höll en tid, sen …

    /Skvitt

    Gilla

 2. bloggarbjorn skriver:

  Minns också. Kan ha varit i Örebro, men det är jag mindre säker på.

  Gilla

 3. kao skriver:

  Vilken skillnad! Ja, klotter förfular nåt enormt. Kan inte begripa hur man i vissa kretsar t.o.m anser dessa tags vara konst…..och sätter upp klotterväggar som uppmuntran.. Just syftet med klotter är ju att klottra där man INTE får klottra.
  (Förresten: På Helgagatan bodde jag som nyfödd :-) )
  // Kao

  Gilla

 4. bloggarbjorn skriver:

  Det var ju tur att du hann därifrån innan nedskräpningen började. Annars verkar området ganska trevligt. Centralt, men ändå lite avskiljt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s