Drakens glödande tunga

Det här är en neonskylt som är så gammal att den blivit klassisk, tror jag. I mitten på 1950-talet kunde jag titta ut genom fönstret och på avstånd se biografen Drakens skylt vid Fridhemsplan i Stockholm.

draken neonskylt fridhemsplan

draken neonskylt fridhemsplan

draken neonskylt fridhemsplan

Annonser

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Drakens glödande tunga

 1. brittakarolina skriver:

  Biografen Draken var något positivt som hände på Kungsholmen 1938, Den var modern, stor och flott och enbart skylten ingav förväntningar. Den finns nu i barndomens alfabet för Fridhemsplan, filmer som jag inte längre minns, matinéer och glad spänning inför ett biobesök.

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Trevligt att kunna uppliva några gamla minnen. Jag var nog där så sent som på 1970-talet och såg någon film. Numera är det någon sorts förvaringsfirma som håller till där. Men skylten viftar troget med den röda tungan och eldflamman.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s