Varför heter det …

… ”kyrkogård” när det inte finns någon kyrka i närheten? Är det för att ”begravningsplats” är alldeles för otympligt om man lägger till ytterligare ett ord? ”Djurbegravningsplatsen”.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Varför heter det …

 1. kao skriver:

  Var ligger djurkyrkogården?
  // Kao

  Gilla

 2. Eaqhan skriver:

  I Göteborg har vi Fridhems kyrkogård. Kan inte alla kyrkogårdar helt enkelt kallas Fridhem? Ett hem där man äntligen fått frid, vila i frid, R.I.P.

  /Skvitt

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Kanske det. Men det finns (eller har funnits) ett par församlingar som verkligen heter Fridhem. En i Kalmar och en i Skaraborgs före detta län. De kanske tycker att de har största rätten till namnet?

   Gilla

 3. bloggarbjorn skriver:

  Det var säkert kung Björn av den illa dokumenterade Munsöätten på 800-talet, en hugstor viking som skickat sitt namn i arv till sina mest framstående ättlingar (mig exempelvis).

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s