Ny kamera

Inköpte en ny kamera i början av maj, en Nikon Coolpix P900. Den påstås vara särskilt bra för naturfotografering (bland annat med en häftig zoom) och passar därmed bra för mig. Här är några bilder från trakterna av Säbysjön i Jakobsberg:

Skäggdoppingen ser riktigt elegant ut när man kommer den in på livet.

Här kommer skogssnigeln krypande. Tur att jag inte trampade på den, den har ju inte gjort mig något ont!

Skrattmåsen på sitt bo. Skrattmåsarna ser alltid storögt förvånade ut.

Bort från näckrosbladet simmar en elegant liten snatterand, en hona.

Vad det var för insekter i det här molnet vet jag inte, men de är många! De steg som rök ur vassen.

Här har vi flora och fauna på samma bild: den gula kabblekan som blommar i ett dike, och där också ett bi (eller om det är någon annan lurig insekt, den sortens djur är jag inte bra på att känna igen – har fått tips om att det kan vara en fluga).

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ny kamera

  1. brittakarolina skriver:

    Grattis och kul att se vad kameran kan, har övervägt ett byte för jag ha nu tappat min 600 så många gånger i golvet att den inte riktigt gör det jag vill. Hur mycket väger den?

    Gilla

    • bloggarbjorn skriver:

      Specifikationen säger ”Ca 899 g (inklusive batteri och minneskort)”. Man kanske bör lägga till några gram för bärremmen också. Den har ju väldigt stark zoom, men vill man använda zoomen maximalt behövs det stativ eller något att stödja kameran emot.

      Gilla

Lämna en kommentar