Undrar vad det är för fågel

Ibland blir man undrande. Den här fågeln såg jag vid Isbladskärret på Djurgården i Stockholm i förra veckan. Tyvärr blev bilden inte så bra, och fågeln försvann raskt ur sikte. Jag tycker att den i hållning ser ut som en björktrast, men i så fall en björktrast med väldigt avvikande färger. Om någon har en idé om det kan vara så skriv och tala om det!

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Undrar vad det är för fågel

  1. Anita skriver:

    Hej Björn,
    Jag kollade med min fågelskådande granne och fick följande svar:
    Min gissning är också björktrast, färgerna stämmer hyfsat med undantag för de vita partierna. Ett inte helt ovanlig fenomen med överskott på vitt färgpigment. Tyvärr brukar de ofta stryka med först i naturen.

    Ha en riktigt fin sommar. Hälsningar Anita

    Gilla

  2. bloggarbjorn skriver:

    Tack för svaret, det var alltså med rätt hög sannolikhet en stackars missfärgad björktrast.

    Tack detsamma beträffande sommarönskningarna också / Björn

    Gilla

  3. mindfulmending skriver:

    Hej,

    har Du redan fått svar och förslag?

    jag googlade lite och de här kom närmast även om inte mitt i prick https://sv.wikipedia.org/wiki/Vauriella https://sv.wikipedia.org/wiki/Pseudalethe Ringtrast? den enda med gul näbb (förutom koltrasten förstås) och vitt, hm https://sv.wikipedia.org/wiki/Ringtrast God fortsättning på sommaren! Minkki

    Gilla

    • bloggarbjorn skriver:

      Hej och tack för uppslagen. Hade varit kul om det varit en ringtrast (har bara sett sådana i svenska fjällen), men dessvärre sitter det vita på fel ställe. Så jag lutar åt att det nog är en stackars felfärgad björktrast!

      Gilla

  4. Eaqhan skriver:

    Det är i varje fall ingen sängknarr. Den har de flesta hört, men ingen sett! ;-)

    /Skvitt

    Gilla

Lämna en kommentar