Närbilder

Jag har tidigare publicerat några bilder med taggen makrofotografi. De var enkelt hopkomna, utan någon avancerad utrustning. Genom att hålla en lupp framför linsen på min lilla fickkamera Canon Ixus lyckades jag få några hyfsade närbilder. Här är två till.

Det här ser ut som en tomatblomma …

… och efter spanande i en bok om insekter har jag kommit fram till någon sorts näbbslända. Hur den dök upp framför min kamera och lupp minns jag inte.

Annonser

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Närbilder

  1. agnetapensionar skriver:

    Kul att du visar din teknik genom dessa bilder. Den sländan har jag aldrig hört namnet på! Näbbgädda känner jag däremot till…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s