Arkivbilder och nytt – Münchenbryggeriet del 6

Vi är fortfarande på bryggeriets norra sida, med den öppna gården mot Södermälarstrand. Från förfall till förfining kan man ju säga att följande bilder vittnar om!

”Vi ger oss aldrig” utropar en trotsig opinion!

Och då blev resultatet så här: inte bara i färg, utan rent och snyggt dessutom! Men gå tillbaka till 1970-talet, då var det inte så väl beställt med städningen!

Vad det här är för mystisk grej vet jag inte, någon sorts maskin kanske, men den fanns i alla fall där bland annat skräp när jag gick förbi med kameran.

Där fanns också en del bilar som väl kunde definieras som ”ett fynd för den händige” – alternativ som ”ett fall för bilskroten”.  I bakgrunden skymtar några av de sandhögar som förr var typiska för Södermälarstrand.

Nu är det helt körbara kärror som står där. Notera att trästaketet som fanns förr är borta, och av sandhögarna inte ett spår. 

Jag måste ha tagit bilder på samma ställe flera gånger. Här är hörnet med skrotbilar, men nu är de borta. Fast det finns ju gott om ogräs som kan fylla upp utrymmet!

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Arkivbilder och nytt – Münchenbryggeriet del 6

 1. kao skriver:

  Kul att se bilder därifrån.
  I Munchenbryggeriets gamla häststall huserade Sveriges första MC-klubb ”Sofia Hogs” under många år på 70-talet. Innan dess fanns klubben vid f.d minigolfbanan längst ner på Foökungagatan där den bildades i slutet av 60-talet.

  Klubben existerar fortfarande, men finns nu i Akalla. Klubben tillhörde dock inte gangstersektorn, som så många andra mc-klubbar gör nu för tiden. Hur det är med den saken idag vet jag inte.

  // Kao

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Om du tittar till höger på bloggsidan, bland ”etiketter”, hittar du även ”Münchenbryggeriets stallar”. Det hänvisar till en hel hög med inlägg, med foton som togs innan och under rivningen av stallarna. Lite tråkigt, för det såg ju ut som ett litet slott med sitt klocktorn.

   Gillad av 1 person

  • bloggarbjorn skriver:

   MC-klubben kommer jag ihåg, Det var ett dj-a liv när hela gänget körde iväg på sina hojar.

   Gillad av 1 person

   • kao skriver:

    Ja, det var HD allihop utom en hoj. Det var en gammal Indian – och med korta raka avgasrör så låter det så klart. Det är ju meningen, haha. För mej är det inget problem när de kommer mullrandes. Tvärtom! Nu är det dessutom ett solklart vårtecken :-) // Kao

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s