På kvist med barr

DSCN3563

En skata, inget problem med det.

DSCN3653

Lite knepigare, trodde först att det var en järnsparv när jag hörde sången, men fotot avslöjar gärdsmygens piggt uppåtriktade stjärt!

DSCN3673

En liten fjäril. Jag är inget bra på fjärilar (heller), men efter lite bläddrande i litteraturen har jag fått det till att detta kan vara en björnbärssnabbvinge. Rätta mig om jag har fel!

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till På kvist med barr

 1. agnetapensionar skriver:

  Fotot skatan är riktigt skarp – på alla sätt och vis! Det är kul med ‘naturochdjur’.

  Gilla

 2. kao skriver:

  Fina fåglar, skatan är glasklar! Numera är skatan min absoluta favoritfågel. Ett stort skatbo, ett dubbelbygge, ser jag i det höga trädets topp vid huset mitt emot från mina fönster 4 tr upp. När jag var barn var det gärdssmygen (Sveriges näst minsta fågel). Lustigt att du hade just dessa på bild här.

  // Kao

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Även Gustav III gillade skator. De var ju klädda i den eleganta ”svenska dräkten”, i svart och vitt. Fast det svarta glänser ju ibland i metalliskt blått och grönt. Smarta är de, och förjäkliga när de jagar katter! Då gäller det för katten att dra iväg kvickt innan den får ett nyp i svansen!

   Gärdsmygen satt i motljus ganska långt bort, så det var svårt att få en bra bild. Men den typiska uppåtstickande stjärten kom ju med tydligt.

   Gillad av 1 person

 3. bloggarbjorn skriver:

  God smak alltså!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s