Arkivbilder – meditationsplats i Abisko

Skall vi säga att sommarlovet är slut nu, och att det är dags att återgå till bloggarens trampkvarn? Jag börjar med ett semesterminne, tio år gammalt:

Om man går en kort sträcka från Abisko turiststation söderut längs jokken kommer man till det här stället som nästan ser ut som ett gammalt stenbrott. Vilket är vad det är, närmare bestämt bröts marmor här innan platsen hamnade inom gränserna för Abisko nationalpark. Platsen kallas just Marmorbrottet.

År 2009 tog jag de här bilderna uppe på Marmorbrottet. Då hade Svenska Turistföreningen satt upp så kallade meditationsplatser längs Kungsleden, till minne av Dag Hammarskjöld som varit aktiv häruppe i fjällen.

Här kan man vila en stund, betrakta den mäktiga naturen och begrunda några ord inhuggna i en sten, på svenska och (antar jag) nordsamiska. Orden torde komma från Hammarskjölds postumt utgivna Vägmärken.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s